Σχετικά με το Έργο
ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο επικεντρώνεται στην εφαρμογή τεχνολογιών για την παραγωγή σταθερών συστατικών τροφίμων που θα φέρουν ευεργετικούς μικροοργανισμούς με έμφαση στη χρήση τους για την παραγωγή τελικών προϊόντων που θα διατηρούν τη ζωτικότητα των μικροοργανισμών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ζωής τους.
ΣΤΟΧΟΙ
- Επικύρωση και βελτιστοποίηση τεχνολογίας παραγωγής «σταθερών» συστατικών τροφίμων εμπλουτισμένων με ευεργετικούς μικροοργανισμούς.
- Ανάπτυξη τριών διαφορετικών ειδών συστατικών τροφίμων εμπλουτισμένων με ευεργετικούς μικροοργανισμούς.
- Παραγωγή τουλάχιστον τριών πρότυπων τροφίμων με χρήση των εμπλουτισμένων συστατικών.
- Ενημέρωση του κοινού για την ανάπτυξη και τις ιδιότητες των τελικών προϊόντων.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
- Δημιουργία ευκαιριών εμπορικής και οικονομικής αξιοποίησης ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων.
- Ανάπτυξη νέων συστατικών τροφίμων – φορέων ευεργετικών ιδιοτήτων για τη βιομηχανία τροφίμων.
- Ανάπτυξη νέων τροφίμων ευεργετικών για την υγεία των ανθρώπων.
- Ανάπτυξη κουλτούρας έρευνας, δημιουργίας και καινοτομίας.
Κύρια Ερευνητική Ομάδα
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Κουρκουτάς Ιωάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Επιστημονικός Υπεύθυνος φορέα, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
e-mail: ikourkou@mbg.duth.gr
τηλ: +30 25510 30633, +306947024571
ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (QLC)
Πανάς Παναγιώτης, Χημικός, MSc, PhD
Συντονιστής και Επιστημονικός Υπεύθυνος έργου
e-mail: panas@qlc.gr
τηλ: +30 2610 524550
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Αναστάσιος Νικολάου, MSc, PhD
Μοριακός Βιολόγος-Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
e-mail: anikol@mbg.duth.gr
τηλ: + 30 25510 30703
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Γρηγόριος Νέλιος
Μοριακός Bιολόγος-Eρευνητής, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
e-mail: gregnelios@hotmail.com
τηλ: + 30 25510 30703
Νέα
Ιουλ
Ημερίδα στα πλαίσια του έργου "Ανάπτυξη καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων αξιοποιώντας ευεργετικούς μικροοργανισμούς"
Δευτέρα 26 Ιουλίου 17:00 - 18:45 🔗 Zoom Link Στη βιομηχανία τροφίμων η παραγωγή προϊόντων με προβιοτικούς μικροοργανισμούς σε επαρκή συγκέντρωση…
Ιουλ
Παρουσίαση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων στο 6th ISEKI – Food Conference
Ερευνητικά αποτελέσματα παραγωγής νέων λειτουργικών τροφίμων με ακινητοποιημένες προβιοτικές καλλιέργειες σε ημι-βιομηχανική κλίμακα παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο 6th ISEKI…
Απρ
Σχετικά Έργα
1. ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Δράση: 1η Προκήρυξης ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για Μέλη ΔΕΠ και ερευνητές/τριες και την προμήθεια ερευνητικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας» (Α.Π. 452/01.12.2017). Τίτλος έργου:…